Paylaş

TOKİ'den Nevşehir Gülşehir'de Alt Gelir Grubu KonutlarıTOKİ tarafından Nevşehir‘in Gülşehir ilçesinde yapımına başlanacak olan Gülşehir Konutları projesinin kayıtları başladı. Kayıtlar 30 Haziran 2011’e kadar devam edecek. Kızılırmak havzasına bakan Hacıbektaş-Kırşehir yolu kenarında 10.000 metrekare üzerinde yapılması planlanan 2+1 alt gelir grubu ve 3+1 orta gelir grubuna yönelik TOKİ konutları için kesin başvurular 28 Mart 2011 günü başladı.

TOKİ Gülşehir konutları projesi için Gülşehir Belediyesi’nda bilgi ve kayıt amaçlı özel bir başvuru birimi oluşturuldu.

TOKİ Gülşehir Konutları Başvuru Şartları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, Nevşehir il nüfusuna kayıtlı olan veya Gülşehir ilçesi sınırları dahilinde 1 yıldan az olmamak üzere ikamet eden, kendisine ya da eşine yahut velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı her hangi bir gayrimenkulü bulunmayan, aylık hane halkı geliri net 2.600 lira ve altında olan, 25 yaş ve üzerindeki herkes bu projeden bir konut sahibi olmak üzere başvuruda bulunabilecek. Ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmayacak. Kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru alınabilecek.

TOKİ Gülşehir Konutları Konbut Tipleri ve Ödemeleri

Toki’nin Gülşehir ilçesinde yapacağı konutlar alt gelir grubuna ve orta gelir grubuna hitap ediyor. Alt gelir grubuna yönelik olan 85 metrekarelik 2+1 şeklinde planlanmış 106 adet daireden oluşan B1 tipi konutlar için 6.000 TL başvuru bedeli ödenecek. Orta gelir drubuna yönelik hazırlanacak olan 117 metrekarelik 3+1 şeklinde planlanmış 138 adet daireden oluşan C1 tipi konutlar için ise 10.000 TL başvuru bedeli alınacak. Başvuru bedelleri TOKİ adına Gülşehir Ziraat Bankası’nda açılan hesaba 30 Hazirana kadar yatırılabilecek.

Sözleşme aşamasında TOKİ alt gelir grubuna yönelik hazırlanan B1 tipi konutlar için 2.000 TL daha ödeme alınırken bu konutların taksitleri ise 180 ay 316 lira şeklinde yapılacak. Orta gelir grubuna yönelik C1 tipi konutlar için 4.000 TL daha ödeme alınacak ve bakiyesi 120 ay boyunca 675 lira şeklinde taksitlerle ödenecek.

Taksitler konut teslimini takip eden ay başlayacak.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız